Artikuj

Mjaft! - Anketimi per Nivelin e Korrupsionit ne Universitetet Publike

Mjaft! - Anketimi per Nivelin e Korrupsionit ne Universitetet Publike

Korrupsioni në arsimin e lartë në Shqipëri ka përfshirë në masë Universitetet publike. Ky ka qenë rezultati i studimit të publikuar nga Lëvizja “Mjaft”, ku më shumë se 86% e studentët të pyetur kanë pranuar se paguajnë për të marrë provimet.
Lexo më shumë

Qytetarë-Qeveri, së bashku në betejën e korrupsionit

Qytetarë-Qeveri, së bashku në betejën e korrupsionit

Ministrja e Arsimit dhe Sportit, Lindita Nikolla ishte sot (2 Shkurt 2015), e pranishme në prezantimin e platformës kombëtare online për luftën kundër korrupsionit, nga ku ftoi të gjithë nxënësit, prindërit, studentët, mësuesit e pedagogët të denoncojnë çdo formë të korrupsionit në arsim.
Lexo më shumë

Forumi Kombëtar Kundër Korrupsionit

Forumi Kombëtar Kundër Korrupsionit

Sistemi i ri arsimor mbështete në tri shtylla të shëndetshme. Gjithëpërfshirja është tashmë një standard i vendosur në çdo nismë politike apo vendimmarrje të Ministrisë së Arsimit dhe Sportit. Nuk ka asnjë ndërhyrje pa përfshirjen e gjithë grupeve të interesit.
Lexo më shumë

Protestojnë studentët e Gjeografisë: Ska fonde, na lanë pa ekspedita.

Protestojnë studentët e Gjeografisë: Ska fonde, na lanë pa ekspedita.

Me dhjetra studentë të degës së Gjeografisë në Universitetin e Tiranës kanë zhvilluar ne 28 Maj një protestë para fakultetit, pasi sipas tyre dekanati ka anulluar ekspedita e praktikës mbi 100 km. Ata shprehen se janë reduktuar edhe shpenzimet për udhëtime.
Lexo më shumë

Studentet e gjeografise duhet ti paguajne vete shpenzimet e ekspeditave.

Studentet e gjeografise duhet ti paguajne vete shpenzimet e ekspeditave.

Nesër në datë 28.05.2013, ora 10:00 në ambientet e jashtme të Fakultetit Histori-Filologjisë prane rruges se Elbasanit, një grup prej 100 studentësh të Gjeografisë viti 3, njoftojne se do të organizojnë një protestë në lidhje me heqjen e kuotave për udhëtim.
Lexo më shumë

Ju po shikoni faqen 1 në 4


1234