Artikuj

Më mirë 62 vite më parë.

Më mirë 62 vite më parë.

Universiteti Politeknik i Tiranës, i njohur si universiteti “Nënë Tereza” sot është universiteti më i vjetër në kryeqytet. Po aq të vjetra sa ai janë edhe një pjesë e ambjenteve të tij.
Lexo më shumë

Bursat për studentët që kanë të njohur, procedurat për të tjerët.

Bursat për studentët që kanë të njohur, procedurat për të tjerët.

Prej vitesh sudentë në Universitetin e Tiranës favorizohen ekonomikisht pa të drejtë. Është fjala për bursat që çdo fakultet i Universitetit të Tiranës duhet të jepte për studentët e tij me vështirësi ekonomike në sistemin bachelor.
Lexo më shumë

Kondicionere që nuk “takojnë” prizat

Kondicionere që nuk “takojnë” prizat

Në Fakultetin e Historisë dhe Filologjisë dhjetra kondicioner flejnë në mure. Ata nuk ndizen për shkak se sistemi i energjisë elektrike në fakultet nuk e përballon dot vënien në punë të tyre. Ndërkohë kaldajet ndizen shumë rrallë për shkak të shpenzimeve të larta që kërkojnë.
Lexo më shumë

Vidh Dijen Jo Deshmine

Vidh Dijen Jo Deshmine

Universitetet publike, nga institucione edukimi dhe gjeneratorë elitash drejtuese të vendit, që si rregull duhet të ishin, janë kthyer në institucione abuzimi dhe gjeneratorë profesionistësh të paformuar e aspak të gatshëm për t’u përballur me problemet praktike që kërkon vendi i punës.
Lexo më shumë

Teknologjinë e ka mbuluar pluhuri

Teknologjinë e ka mbuluar pluhuri

Në fakultetet e Universitetit të Tiranës sallat e kompjuterave janë lënë pas dore ose mungojnë. Kështu ndodh me tre prej fakulteteve kryesore, atë të: Historisë dhe Filologjisë, të Shkencave Sociale dhe të Gjuhëve të Huaja.


Lexo më shumë

Ju po shikoni faqen 3 në 4


1234