Artikuj

Përgatitja e mjekëve të ardhshëm

Përgatitja e mjekëve të ardhshëm

Në fokus do të vija Universitetin e Mjekësisë. Realiteti me të cilin përballet ky Universitet sot, është lënia pas dore në të gjitha aspektet si nga baza materiale ashtu edhe nga ajo infrastrukturore.
Lexo më shumë

Studentet: Paguajme deri ne 30 mije leke ryshfete

Studentet: Paguajme deri ne 30 mije leke ryshfete

"Dy ne 3 studente te anketuar kane paguar ryshfet per nje note me te larte, per te marre nje provim apo per nje sherbim ne sekretari". Ky eshte nje nga konkluzionet qe ka dale nga anketimi i rreth 1.500 studenteve, realizuar nga Keshilli Kombetar Studentor, (KKS).
Lexo më shumë

Në fund të koridorit të gjuhëve të huaj

Në fund të koridorit të gjuhëve të huaj

Në fakultetin e Gjuhëve të Huaja mungon ujë dhe tualetet janë të mbyllura prej dy muajsh. Ky fakultet është një ndër fakultet më të rëndësishëm në Universitetin e Tiranës. Në të studiojnë rreth 2600 studentë në degët anglishtë, frëngjishtë, gjermanishtë, italishtë, spanjishtë, gjuhë ballkanike dhe gjuhë sllave.
Lexo më shumë

Marrdhënia e studentëve me korrupsionin

Marrdhënia e studentëve me korrupsionin

Studentëve të viteve të para që vijnë nga rrethet, por edhe nga Tirana, iu duhet të mësohen me mënyra të ndryshme të të bërit të gjërave, që nga ndarja nëpër grupe deri tek mënyra e vlerësimit. Ndryshe është marrdhënia me stafin pedagogjik, ndryshe ajo me administratën e edhe marrdhënia mes njëri-tjetrit është ndryshe.
Lexo më shumë

Dijet e fituara me ca kartëmonedha

Dijet e fituara me ca kartëmonedha

Sikur të mos mjaftonin buxhetet që akordohen për universitetet apo taksat që paguajnë për fakultetin, studentëve u duhet të paguajnë edhe “kesh”. Proçedura “kesh” tingëllon pak arkaike në kohët e sotme të teknologjisë, por fenomeni i ryshfetit është aktual saqë nuk na bën më përshtypje kur e dëgjojmë. Jemi bërë palë me problemin dhe nuk reagojmë.
Lexo më shumë

Ju po shikoni faqen 4 në 4


1234